Gezond werken Industrie, Vervoer, MKB

Gezond werken Industrie, Vervoer, MKB

Gezonde werkplek en werkwijze – Tilcursus-Tiltraining

Working Well biedt oplossingen, speciaal gericht op gezond werken in deze werkomgeving. Dit kan in de vorm van ondersteuning met het opstellen van een Risico-Inventarisatie-en Evaluatie(RI&E),  en/ of met het opstellen uitvoeren van het Plan van Aanpak.

Vitaal en fit

Persoonlijk vitaliteit is zeer belangrijk voor deze werknemers. Dit is dan ook een speerpunt in de advisering en training. Het nemen van de eigen verantwoordelijkheid wordt hierbij actief gestimuleerd. Vaak werkt het beter om knelpunten in de werkomgeving op te lossen. Hierdoor nemen klachten af en worden zelf niet meer ervaren. Pauzegedrag kan hier bijvoorbeeld aan bijdragen, zoals rustig eten, een frisse neus halen en de benen strekken. Maar ook het omgaan met werkdruk en het toepassen van haalbare en duurzame oplossingen.

10 gouden tips voor Gezond Werken

Training Gezond werken

Voor de industrie, vervoer en het MKB geeft Working Well speciale trainingen Gezond Werken. De basis hiervoor is participatieve ergonomie, ofwel actieve deelname van de medewerkers zelf. De deelnemers bedenken zelf met de trainers samen haalbare realistische oplossingen. Deze oplossingen zijn technisch, organisatorisch én gedragsmatig. De deelnemers waarderen deze aanpak zeer, zo blijkt uit de ervaringen.

Een opdrachtgever aan het woord:

Working Well heeft een leerzame training verzorgd waarbij de theorie direct tijdens de training in de praktijk werd toegepast. Maurice beschikt over veel kennis en weet met zijn enthousiasme deze informatie goed over te brengen. Tijdens de training in de winkel hebben we met het hele team direct kunnen oefenen met het verplaatsen van stoelen, tafels en banken –  precies zoals het in de praktijk gaat. Door de training beschikken wij als team nu over de nodige kennis om ergonomisch te werken.

Marianne Snoodijk, Showroom Manager MADE.COM

Opleiding Ergocoach

  • Reacties van klanten van Working Well:

    Reactie op de training Gezond Werken, door Richard Delmotte, regiomanager Matras Direct:

    “De training wordt in een heel ontspannen sfeer gegeven. Door de nodige humor wordt de aandacht van de cursisten vastgehouden. Ik heb de training dan ook als positief ervaren.”

    Reactie op het adviestraject in Gezond,Veilig & Vitaal werken door Marja Veenstra, directeur Vesta Woonforum:

    “Met de begeleiding door de adviseur voor Arbeid & Gezondheid wordt de organisatie, op een opbouwende wijze, een spiegel voorgehouden voor de verbetering van de interne bedrijfscultuur van medewerkers & organisatie. De adviseur heeft met aandacht de medewerkers individueel gecoacht en de medewerkers voelen zich daardoor gehoord. De inzet van de adviseur is een investering voor preventief verzuim. De verbeterpunten uit het opgestelde actieplan geven een kapstok om mee verder te gaan.”