Gezond werken Kantooromgeving

Gezond werken Kantooromgeving

 

Vitale medewerkers?

In een moderne zakelijke werkomgeving, zoals bijvoorbeeld de ICT sector, wordt veel gevraagd van medewerkers, ook fysiek. Al is dat niet altijd direct zichtbaar, omdat veel mensen zittend werk doen. Ze zitten soms uren ‘stil’ in min of meer de zelfde houding, achter de telefoon, beeldscherm of in vergaderingen. Maar juist die langdurige, identieke houdingen kunnen voor gezondheidsproblemen zorgen. Verkramping, spierspanningen, te gebogen rug of nek, verkeerd ingestelde stoelen of beeldschermen zorgen voor fysieke klachten.

Gezonde werkplek en werkwijze

Working Well biedt oplossingen speciaal gericht op gezond werken in deze werkomgeving. Waarbij ook het ‘Nieuwe Werken’ met flexibele en/of wisselende werkplekken natuurlijk ook besproken wordt. Persoonlijke vitaliteit is belangrijk voor de werknemers. Dit is dan ook speerpunt in de advisering en training. Het nemen van eigen verantwoordelijkheid wordt hierbij actief gestimuleerd. Vaak werkt het beter om samen knelpunten in de werkomgeving op te lossen waardoor de klachten afnemen en zelfs niet meer worden ervaren. Pauzegedrag kan hieraan bijvoorbeeld bijdragen, zoals rustig eten, een frisse neus halen en de benen strekken. Maar ook omgaan met de werkdruk en het toepassen van haalbare en duurzame oplossingen ter preventie van RSI/ KANS.

Training Gezond beeldschermwerk

De training Gezond beeldschermwerk bestaat uit een workshop, gecombineerd met een individuele werkplekscan. Het is dus meer dan alleen stilstaan bij de werkplekinrichting en gunstige ergonomische werkhoudingen. De deelnemers kunnen een ontspannen werkwijze zelf ervaren met myofeedback (spierspanningsapparaat). Naast werkplek en werkhoudingen wordt ingegaan op zaken als werk- en privé-balans en eigen verantwoordelijkheden bij persoonlijke vitaliteit. Tijdens de workshop vullen de deelnemers een persoonlijk actieplan in, waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

zie ook:  Opleiding tot Ergocoach Kantoor

zie ook:  Workshop en Aandachttraining

zie ook:  Vijf gouden tips om prettig thuis te werken op je laptop

  • Klanten van Working Well zijn blij met de aanpak:

    Reactie medewerker na onderzoek en advies op een beeldschermwerkplek

    “De waardevolle ondersteuning die ik gekregen heb bestaat vooral uit bewustwording op het gebied van ontspannen houding en het bewust afwisselen van houding in de werkzaamheden. In de meting van spierspanning (myofeedback) vond ik heel opvallend hoe een ontspannen houding op een keybord en muis uitmaakt. Ik neem nu daadwerkelijk ook meer tijd om een goede houding aan te nemen. Het lukt me nu om zonder pijnklachten te werken; Ik ben er blij mee!”